Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ρένος Χαραλαμπίδης - Λες και το΄ξερες

Πέτυχα χθες στο ζάπιγκ το νέο τηλεπαιχνίδι του Άλφα "Λες και το'ξερες" με παρουσιαστή τον Ρένο Χαραλαμπίδη. Εντάξει, πρόκειται περί ανοησίας, αναμενόμενο ήταν αυτό, αλλά δεν πρόκειται για παιχνίδι γνώσεων. Θεωρητικά, σκοπό έχει να προκαλέσει το γέλιο και γι'αυτό επιλέχθηκαν ως "παίκτες" αυτοί που επιλέχθηκαν.
Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Γιώργος Χατζηπαύλου ήταν, θα έλεγα, συμπαθείς και μετρημένοι. Χωρίς υπερβολές και ακρότητες και ειδικά ο Χατζηπαύλου είπε και κανα δυο πετυχημένα.
Η Κατερίνα Ζαρίφη μου θύμισε αυτό που είπε η Laura Linney στην Gabourey Sidibe (ξέρετε, η κοπέλα από το Precious) στο πρώτο επεισόδιο της νέας αμερικάνικης σειράς The Big C. Την πιάνει στην άκρη και της λέει: " Κοπέλα μου, σε αυτόν τον κόσμο δεν γίνεται να είσαι και παχιά και bitch συγχρόνως. Βλέπεις τι κάνουν οι υπόλοιποι παχουλοί; Προσπαθούν με το χιούμορ να κερδίσουν τους ανθρώπους που "χάνουν" λόγω της εμφάνισής τους. Μια πανέμορφη, λεπτή κοπέλα μπορεί να είναι bitch, γιατί έχει αυτή την πολυτέλεια. Εσύ, δεν μπορείς." Αυτή τη συμβουλή φαίνεται πως ακολούθησε και η Ζαρίφη και πράγματι κάνει πολύ καλά. Πέφτει όμως σε δύο ατοπήματα, που είναι πολύ συνήθη σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρώτον, είναι πανταχού παρούσα. Δεν έχει μέτρο, είναι τέτοια η ανάγκη της να ξεστομίζει ατάκες ώστε να γίνεται συμπαθής, που μιλάει συνεχώς και από ένα σημείο και μετά κουράζει. Δεύτερον, έκανε ένα αστείο για το βάρος της. Ελπίζω να μην το συνεχίσει και βρεθούμε μπροστά σε μια δεύτερη Έλντα Πανοπούλου, που δεν περνούσε μέρα που να μην σχολιάσει τα κιλά της. Όσο πιο πολύ σατιρίζει κανείς ένα χαρακτηριστικό του, τόσο αποδεικνύει πως έχει τεράστιο πρόβλημα μ'αυτό. Δείχνουμε και καλά άνεση προς τα έξω για να κρύψουμε πόσο αληθινά μας πληγώνει.
Τον άλλον, τον Καβνιωτόπουλο, δεν τον ήξερα πριν και τι καλά που έκανα. Έλεγε πραγματικά τη μία κρυάδα πίσω από την άλλη. Απαράδεκτος. Αν αυτό λέγεται χιούμορ, τη βάψαμε. Θα του πρότεινα να πάει στο Ράδιο-Αρβύλα. Εκεί θα εκτιμήσουν το "πηγαίο κωμικό του ταλέντο".
Κι ερχόμαστε στον Ρένο Χαραλαμπίδη. Όταν πρωτοείδα αυτό το "στυλάκι" του στο Κάτι τρέχει με τους δίπλα, υπέθεσα ότι είναι ένα στυλάκι που υιοθέτησε για τον συγκεκριμένο ρόλο. Μέγα λάθος. Όποτε τον ξαναείδα έκτοτε, κουβαλάει μονίμως το ίδιο στυλάκι. Μα ακριβώς το ίδιο, όποιος κι αν είναι ο ρόλος. Έτσι όμως δεν λέγεσαι ηθοποιός, λέγεσαι John Malkovich. Κι άντε ο Μάλκοβιτς βρήκε και κάνα δυο ρόλους που να ταιριάζουν σε αυτό το στυλάκι. Ο Ρένος θα βρει; Αμφιβάλλω.
Κι έτσι είχα μεγάλη περιέργεια να τον δω στο τηλεπαιχνίδι αυτό για να ακούσω την πραγματική φωνή του, πώς δηλαδή μιλάει ως κανονικός άνθρωπος, χωρίς ρόλο. Φευ. Ακόμα και στο τηλεπαιχνίδι μιλάει με αυτό το ψεύτικο στυλ. Προφανώς το βλέπει σαν ρόλο, τι να πω... Αλλά αναρωτιέμαι, έτσι μιλάει και στους δικούς του ανθρώπους, μακριά από τις κάμερες; Δυστυχώς δεν τον έχω δει σε συνεντεύξεις για να έχω και μια άλλη εικόνα του, αλλά ειλικρινά απορώ. Δεν βρέθηκε κανένας να του πει: Άνθρωπέ μου, φτάνει, το κούρασες;

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ με όσα λες.Απλά να προσθέσω ότι την εκπομπή αυτή που μεταφράστηκε στα ελληνικά ''Λες και το ξερες'',την βλέπω εδώ και χρόνια στη γερμανική τηλεόραση.Την έβλεπα μάλλον γιατί πλέον έχει σταματήσει.Λεγόταν ''Genial Daneben'' και είχε αρκετή επιτυχία για το Sat-1 που την προέβαλε.Φυσικά το στούντιο το γερμανικό ήταν πολύ μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο ,αλλά δεν μπορώ να πω ότι με είχε ενθουσιάσει ποτέ σαν εκπομπή.Εντάξει να φέρνουν γερμανικά κόνσεπτ οι του ''RTL'' στον Alpha,αλλά να λαμβάνουν υπόψιν τους λίγο και την ελληνική νοοτροπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή